ForsideOm SvaneboDagligdagen
Dagligdagen

Dagligdagen på Svanebo

Dagligdagen på Svanebo er i grundtræk meget struktureret.

Vi er som oftest minimum 3 faste personaler på arbejde i dagtimerne, 1 eller 2 i aftentimerne og her er varierer det om det er fast personale eller om det er en af husets faste vikarer. Om natten er der en sovende nattevagt, som altid kan kontaktes ved behov.

Vi starter dagen med morgen vækning til dem, der har behov for det. og mellem kl 8 og 9 spises der morgenmad. Dette er noget man selv sørger for, da det er forskelligt, hvad man ønsker at spise. På Svanebo ligger vi vægt på sund kost hele døgnet og der er et bredt udvalg af mad i skabene og køleskabet.

Ved behov opbevarer vi medicin, og udleverer den aftale dosis. Udlevering af morgenmedicin sker kl. 7.00-9.00 hver dag.

En andel af den struktur/miljøterapi vi har på Svanebo er vores morgenmøde. Morgenmødet foregår på alle hverdage kl 09. Her ringes der med en klokke, så alle mindes om, at morgenmødet starter.

På morgenmødet gives der informationer om, hvem der er på arbejde døgnet igennem, hvilke aktiviteter der tilbydes fra personalets side samt menuen for aftensmad. Derudover er der en ”spørgerunde” hvor alle beboere og personale fortæller, hvad de skal dagen igennem. Her forholder man sig til sit dagsskema eller ugeskema, hvorpå der står hvad dagens arbejdspunkter, opgaver eller aftaler er. Et eksempel på dette kunne være; motion, vasketøj, samtaler, uddannelse, praktik, hjemmebesøg, tur ud af huset, besøg eller hvad det nu ellers kan være.

Morgenmødet er med til at give et godt indblik i dagens struktur, samt forudsigelighed omkring, hvad hver dag har at byde på. Dette er for at sikre en tryghed for den enkelte beboer i forhold til dagen på Svanebo.

Morgenmødet er en indikation på at dagen er startet. Her møder man op påklædt og har overstået morgentoilette. Sagt på en anden måde, så er man klar til dagens gøremål eller arbejdspunkter. Et morgenmøde varer ca. 15 min.

 

Dagligdagen

Efterfølgende forholder man sig til de arbejdspunkter, samtaler eller aktiviteter fra morgenmødet samt sit dagsskema.

Der er altid en form for motion på programmet. Dette foregår normalt efter morgenmødet. Det kan være en gåtur eller en aktivitet i vores eget motionsrum. Her er der altid en fra personalegruppen, der deltager. Det er valgfrit om man vil deltage, men vi opfordrer selvfølge til dette, da motion er godt for rigtig mange ting.

Motionsrummet er til fri afbenyttelse fra kl. 08 til kl. 21.

Der spises frokost kl. 12. Her spiser vi samlet i spisestuen. Der kan selvfølgelig være situationer hvor den enkelte har behov for at spise for sig selv, og dette respekteres selvfølgelig.

Frokosten består altid af en stor salatbar, rugbrød, pålæg og ofte en lun ret. Dette kan være rester fra dagen før. Samlet set en stor og indbydende frokostbuffet i hverdagene, hvor man selv tager det man ønsker. Man er selv ansvarlig for at rydde op efter en selv. Sådan er det generelt på Svanebo. Dette handler om, at man oparbejder rutiner, kompetencer og får et indblik i hvordan hverdagen fungerer og derved klædes bedst muligt på til en fremtid udenfor Svanebos rammer.

Efter frokost forholder man sig igen til dagsskema, og får sine daglige gøremål færdiggjort.

På Svanebo strukturerer hverdagen således, at man fra morgenmødets start til kl. 15.00 er ”på arbejde”, og derefter holder man fri som alle andre gør. Dette som en afspejling af samfundet udenfor Svanebo. I fritiden hygger vi os og slapper af. Også som en afspejling af samfundet.

Vi har mange muligheder for aktiviteter i huset og i Terndrup. På Svanebo er der muligheder for at spille spil, vi har et kreativt værksted, hvor der er mange muligheder for at sidde og fordybe sig i forskellige projekter, fællesrum med fjernsyn, motionsrummet som kan benyttes og vi har muligheder for både yoga og meditation. I Terndrup by findes der også en sportshal, svømmehal og flere indkøbs muligheder.

Personalet laver aftensmad til kl. 18.00. Dette påbegyndes på et tidspunkt og her er alle beboere velkommen til at deltage.

Vi har planlagte ture ud af huset. Dette passes ind efter hvordan huset hænger sammen. Det kan være ture til byen, cafe besøg, svømmehal i Aalborg eller en biograftur.

Efter aftensmad har personalet praktiske ting der skal ordnes. Når dette er ordnet, bruger vi aftenen som i alle andre hjem med afslapning, fjernsyn og hygge i fællesrum, men man er selvfølgelig altid velkomme til at trække sig til eget værelse.

Normalt trækker personalet sig ved 22-tiden, men kan altid kontaktes ved behov.

Dagen igennem udleverer vi medicin på de ordinerede tidspunkter. Her har, som et udviklingspunkt, alle beboere en opgave i selv at huske på de aftalte tidspunkter.

I weekender og på helligdage, er strukturen mere afslappet som i et almindeligt hjem. Her er der ingen morgenmøder, og det eneste faste måltid der er, er aftensmad kl 18.00. Dette handler om, at mange sover længe og spiser på meget forskellige tidspunkter. Her oplever vi også, at beboere tager på weekend eller selv planlægger aktiviteter. Alt i alt er Svanebo alle beboernes hjem. Det fremstår som et hjem, hvor der er alle muligheder for struktur, forandring og udvikling.