ForsideFor beboere og pårørende
For beboere og pårørende

Trygge rammer hos Svanebo

Svanebo er et §107 bo- og behandlingssted (midlertidigt tilbud) for voksne med psykiske lidelser, hvor der er døgndækning 365 dage om året. Om natten er der en sovende nattevagt, som altid kan kontaktes.

Som del af at bo på Svanebo, er det vigtigt at beboeren er åben for at arbejde med sin psykiske lidelse samt personlige udvikling.

På Svanebo arbejder vi både terapeutisk og pædagogisk i forhold til det hele menneske.

Vi arbejder individuelt i forhold psykoedukation for sikre, at beboeren får indsigt og viden om netop sin psykiske lidelse.

Som en del af beboerens personlige udvikling arbejders der på Svanebo med miljøterapi, hvor hverdagen struktureres og gøres forudsigelig. Dette praktiseres med individuelle ugeskemaer (minder om et skoleskema), hvor alle ugens praktiske opgaver, samtaler, aktiviteter med mere skrives på. Ligeledes er der i huset oversigter med madplaner, vagtplaner og aktiviteter for at skabe forudsigelighed og tryghed.

Der tilbydes ugentlige samtaler/terapi, hvor der arbejdes mere intensivt med sin lidelse og personlige udvikling.

Kontakt Svanebo

For beboere og pårørende

Fokus på personlig udvikling

Svanebo er en institution med plads til 8 beboere. Vi ser og arbejder med det hele menneske, dets problematikker, lidelse og ressourcer. Gennem Svanebos menneskesyn og livsindstilling fremstår og indrettes Svanebo som beboernes hjem.

Som udgangspunkt er målet ved at være på Svanebo, at komme ud at bo i egen lejlighed med minimal eller ingen støtte. Derfor har vi stor fokus på, at beboeren kan klare almene praktiske ting såsom oprydning og rengøring af værelse, klare vasketøj, økonomi, egne indkøb og tage offentlig transport.

Det er vigtigt for os, at Svanebo fremstår og betragtes som et hjem. Vi vægter det meget højt at dagligdagen og huset afspejler familiære omgivelser så meget som muligt. Dagligt arbejdes der med problematikker og relationer, men der skal også være plads til hygge, sjov og aktiviteter i huset såvel som ude af huset. Svanebo har mange aktivitetstilbud, som du kan læse mere om her.

Vi har et rigtig godt samarbejde med distriktspsykiatrien, hvor vi i samarbejde med beboeren og psykiater er i dialog omkring den medicinske behandling.

Svanebo er meget åbne for og ønsker gerne et samarbejde med pårørende/familie, hvis beboeren ønsker dette.

På Svanebo har vi et motto; ”Du har en lidelse, men du er ikke din lidelse”.

Få en rundvisning

Har du spørgsmål eller ønsker at høre mere?

Vi er hos Svanebo altid klar til at besvare dine spørgsmål og henvendelser, som pårørende eller som kommende beboer. Dette kan gøres via vores kontaktformular eller på info@svanebo.dk samt tlf: 61606733.

Har Svanebo vakt en interesse, så det også muligt at komme på besøg. Et besøg vil give et godt indblik i bostedet, omgivelserne og personalet. For at sikre os at vi har tiltrækkeligt tid til besøget, opfordre vi til at lave en henvendelse på kontaktformularen nedenfor.

Kontakt os her

    Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår.

    For beboere og pårørende